UREĐENJE PUTNE INFRASTRUKTURE U NASELJU MAGARICE

UREĐENJE PUTNE INFRASTRUKTURE U NASELJU MAGARICE


Petak, 24 Jula, 2020

Općina Sanski Most zajedno sa mještanima naselja Magarice, koje se nalazi na području Mjesne zajednice Zdena, u narednom periodu planira realizaciju nekoliko infrastrukturnih projekata kojima se nastoji poboljšati cestovna infrastruktura, i time stvoriti bolji uslovi za život u ovom prigradskom naselju. Zajedničkom saradnjom općine i mještana u planu je asfaltiranje više dionica lokalnog puta koji prolaze ovim naseljem u dužini od nekoliko kilometara. Tim povodom mještane su danas posjetili predstavnici lokalne vlasti kako bi razgovarali o narednim aktivnostima vezanim za realizaciju dogovorenih infrastrukturnih projekata. Projekti bi se najvećim dijelom finansirali sredstvima sa federalnog nivoa, a kako je ovom prilikom potvrdio zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, Asim Kamber, Federalna vlada je u tekućoj godini već izdvojila neophodna sredstva, dok će prestaali dio obezbijediti općina Sanski Most i mještani.

Inače, juče je završeno asfaltiranje jedne dionice loklalnog puta, koja se spaja sa glavnom saobraćajnicom koja prolazi kroz ovo mjesto. Prema riječima Smaila Cerića, predsjednika MZ Zdena, na ovaj način uspješno je realizovan još jedan infrastrukturni projekt, koji će mještanima nekoliko domaćinstava na ovom području, u buduće biti od velike koristi. Također izrazio je očekivanje da će uskoro uslijediti realizacija i ostalih planiranih projekata.

Radi se o lokalnom putu koji je prvi put presvučen slojem asfalta, što su više godina inicirali mještani, a koji su zajedno sa općinom učestvovali u realizaciji ovog projekta. Mještanin Petar Vukić je istakao zadovoljstvo pomenutim radovima, te je uputio zahvalnost svojim komšijama koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta, kao i općini koja je osigurala dio finansijskih sredstava, te Općinskom komunalnom fondu koji je učestvovao u implementaciji projekta. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji se u posljednje vrijeme implementira na području Mjesne zajednice Zdena, u koju je posljednjih nekolko godina uložen značajan iznos finansijskih sredstava u izgradnju i obnovu komunalne infrastrukture.

UREĐENJE PUTNE INFRASTRUKTURE U NASELJU MAGARICE

Sanski Most |