URUČENA POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM PENZIONERIMA

URUČENA POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM PENZIONERIMA


Četvrtak, 16 Novembra, 2017

Udruženje penzionera općine Sanski Most podijelilo je jednokratnu novčanu pomoć najugroženijim članovima, koji žive od minimalne penzije i nalaze se u teškoj materijalnoj situaciji.

Udruženje penzionera općine Sanski Most osiguralo je ove godine jednokratnu novčanu pomoć za najugroženije članove, a sredstva za ovu namjenu su obezbijeđena od strane općine Sanski Most. Naime, općina Sanski Most ove godine finansirala je projekat socijalne pomoći sanskih penzionera, kojim je općinsko udruženje apliciralo na raspisani javni poziv. Projektom je iz općinskog budžeta odobren iznos od 2 000 konvertibilnih maraka, a prilikom raspodjele sredstava rukovodstvo sanskog udruženja penzionera je vodilo računa da pomoć bude uručena najugroženijim članovima.

Novčana pomoć od 50 konvertibilnih maraka uručena je za ukupno 40 penzionera, a za stare i nepokretne članove ovaj novčani iznos su ručili Fehim Cerić i Ismet Seferović, predsjednik udruženja i predsjednik skupštine, koji su danas obišli nekoliko domaćinstava. Rukovodstvo sanskog udruženja penzionera zahvalilo se općinskom načelniku i općini Sanski Most na iskazanoj podršci, istakavši očekivanja da će lokalna vlast i u narednom poeriodu nastaviti pomagati aktivnosti koje udruženje sprovodi.

Udruženje penzionera Sanski Most trenutno broji oko 2200 članova, i najvećim dijelom se finansira od članarine koja iznosi jednu i dvije konvertibilne marke. Inače, prema raspoloživim podacima trenutno na području općine Sanski Most živi više od 3000 penzionera, i cilj udruženja je da se što veći broj uključi u njihove aktivnosti.

URUČENA POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM PENZIONERIMA

Sanski Most |