USKORO ASFALT U ZASEOKU ŠIBOVI

USKORO ASFALT U ZASEOKU ŠIBOVI

Potpisan je ugovor o asfaltiranju lokalnog puta u zaseoku Šibovi, koji se nalazi na području Mjesne zajednice Donji Kamengrad. Radi se o veoma važnom projektu koji je iniciran od strane mještana ovog mjesta, koji su vlastitim novčanim sredstvima obezijedili skoro polovinu potrebnih sredstava.

Ugovor je potpisan u prisustvu predstavnika Općinskog fonda za komumnalne djelatnosti i infrastrukturu, kao implementatora projekta, predstavnika mjesne zajednice i izvođača radova, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 48. 630 konvertibilnih maraka. Mještani su za ove potrebe obezbijedili 20. 000 maraka, a preostali dio osigurala je općina Sanski Most kroz plan investicija Općinskog komunalnog fonda.

Dužina puta je 600 metara, za izvođača radova odabrana je firma Prijedorputevi, dok je rok za završetak radova 30 dana. Obzirom da je lokalani put u Šibovima dugi niz godina bio u veoma lošem stanju, koji je pri tom zbog svoje dotrajalosti veoma često predstavljao problem mještanima ovog zaseoka, koji se pretežno bave poljoprivrednom proizvodnjom, po okončanju radova mještani će dobiti uređenu saobraćajnicu koja će im u narednom periodu biti od velikog značaja. Inače radi se oprojektu koji se nalazi u ovogodišnjem planu investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a za naredni period najavljena je realizacije i preostalih infrastrukturnih projekata.

USKORO ASFALT U ZASEOKU ŠIBOVI

| Sanski Most |