USKORO IZGRADNJA TROTOARSKIH POVRŠINA U TOMINI

USKORO IZGRADNJA TROTOARSKIH POVRŠINA U TOMINI


Četvrtak, 13 Juna, 2019

Predstavnici Direkcije cesta FBiH boravili su u radnoj posjeti Sanskom Mostu, a s predstavnicima lokalnih vlasti razgovarali su o nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata koji se planiraju realizirati na području sanske općine. Konkretno, jedan od tih projekata je izgradnja trotoarskih površina duž magistralnog puta koji povezuje Sanski Most s Ključem, a prolazi kroz selo Tominu.

Na ovaj problem već dugo vremena ukazuju mještani tog sanskog sela te ističu kako bi se izgradnjom trotoara značajno povećala bezbjednost pješaka koji učestvuju u saobraćaju. Ovaj projekat su lokalne vlasti kandidirale kod viših, federalnih institucija, te su osigurana sredstva za njegovu realizaciju. On podrazumjeva izgradnju trotoara s jedne strane saobraćajnice, a postoji i mogućnost izgradnje biciklističke staze, što bi trebalo biti riješeno projektom. Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, istakao je spremnost lokalnih vlasti da finansijski sudjeluju u realizaciji projekta ukoliko to bude potrebno, a takvu namjeru su pokazali i mještani Tomine.

„Već nekoliko godina mještani Tomine insistiraju da lokalna vlast skupa s višim razinama vlasti pokuša riješiti pitanje urbanizacije ovog magistralnog puta u Tomini, prije svega onoga dijela koji se tiče pristupa Osnovnoj školi u Vrhpolju. Ovaj projekat nema samo značenje urbanizacije, već i sigurnosti, prije svega djece. Zbog toga smo izlobirali za ovaj projekat i osigurali sredstva s višeg nivoa. Načelnik je jasno stavio do znanja da je lokalna vlast spremna sudjelovati u onome djelu koliko bude nedostajalo sredstava. Radiće se brzo na projektu i nama je cilj da ga završimo u ovoj godini“, istakao je federalni poslanik, Asim Kamber.


Također, ovom prilikom razgovaralo se i o još nekoliko infrastrukturnih projekata čija se realizacija uslijediti u narednom periodu, a finansiraće se iz federalnog budžeta.

USKORO IZGRADNJA TROTOARSKIH POVRŠINA U TOMINI

Sanski Most |