USPJEH SANSKIH KOŠARKAŠA U KLJUČU

USPJEH SANSKIH KOŠARKAŠA U KLJUČU


Srijeda, 15 Septembra, 2021

Sanski košarkaši su osvjetlali obraz svoga grada u susjednom Ključu gdje je povodom dana Općine organizovan turnir u basketu 3na3. Ekipe iz Sanskog Mosta su osvojile prvo i treće mjesto.

U povodu Dana općine Ključ u ovoj susjednoj općini u proteklu nedjelju je odigran tradicionalni turnir u basketu 3X3 na kojem su pored domaćih nastupile još ekipe iz Sanskog Mosta i Jajca. Turnir jr prošao u dobrom raspoloženju, odličnoj organizaciji i uzbudljivim utakmicama. Prvo mjesto je osvojila ekipa  „Tunesquad – Maestro“ iz Sanskog Mosta za koju su igrali Anis Bojić, Sanjin Aganović i Hasan Crnkić.

Sanski košarkasši su cijeli turjir odigrali atraktivno sa nizom efikasnih akcija i poteza, posebno u šutevima za tri poena. Oni su do uspjeha došli ostvarivši četiri pobjede, a u finalnoj i do samog kraja neizvjesnoj utakmici su nakon produžetaka pobijedili ekipu iz Jajca. Sekundu prije kraja rezultat je glasio 12 .12, a pobjedu Sanjanima  donio je Bojić koji pogađa tricu u posljednim sekundama. Recimo, da je treće mesto na turniru osvojila ekipa „M;aestro“ također iz Sanskog Mosta, a za koju su nastupili Esad Ikanović, Adnan Modronja. Haris Talić i Amar Hodžić. Sanskim košarkašima  čestitamo na uspjehu i što su ime svoga grada dostojno predstavili na sportskom dogašaju u susjednom Ključu.

Interesantno je pomenuti da su tačno prije mjesec dana Boijić, Aganović, Crnkić, i njigov kolega Anel Čaušević  kao ekipa “ Maestro” ” osvojili  odlično 3. mjesto na veoma jakom FIBA 3×3 Street Bsket Ball turniru koji je odigran u Donjem Vakufu uz učešće 14 ekipa iz Jajca, Bugojna, Prozora / Rame, Visokog, Sanskog Mosta i domaćina Donjeg Vakufa. Također, ova trojica sanskih košarkaša su još aktuelni prvaci sanskog street basketa tri na tri koji je održan krajem augusta prošle godine na  igralištu Partizan . Oni su osvojili 1. mjesto u konkurenciji  10 ekipa  iz Sanskog Mosta, Banja Luke i Bihaća.

USPJEH SANSKIH KOŠARKAŠA U KLJUČU

Sanski Most |