USPJEŠAN NOGOMETNI VIKEND ZA SANSKE KLUBOVE

USPJEŠAN NOGOMETNI VIKEND ZA SANSKE KLUBOVE


Utorak, 19 Oktobra, 2021

Sanski nogometni klubovi su i u prošlom kolu odigrali odlične utakmice. Podgrmeč je ostvario veliku gostujuću pobjedu protiv kvalitetne momčadi FK „Vitez“, dok je Rudar iz Kamengrada u gostima slavio visoku pobjedu protiv jajačke Elektrobosne. Visoku gostujuću pobjedu od 6:1 su ostvarile i igračice ŽNK „Sana 2014“ koje su pobijedile ekipu „Mladost “ iz Nević Polja.

U okviru 10. kola Druge nogometne lige F BiH sanski klubovi su ostvarili odlične rezultate. Nogometaši Podgrmeča su ostvarili veliku gostujuću pobjedu protiv kvalitetne momčadi FK Vitez. Krajnji rezultat je glasio 1:2, a dva gola za sanski klub je postigao Amar Paunović ali i svi ostali igrači koji su branili boje kluba zaslužuju čestitke za borbenu igru. Također, treba čestitati i treneru Rufadu Hromaliću Kecu, inače treneru omladiskih selekcija, koji je tek drugi put sa klupe vodio seniorsku ekipu i ponovo je odlično odradio posao. Podgrmeč je ovom pobjedom ostao na sredini tabele i trenutno je sa utakmicom manje na sedmom mjestu i 15 osvojenih bodova, a u narednom dočekuje momčad Vlašića iz Turbeta kod Travnika.

Odličnu igru su prikazali i nogometaši Rudara iz Kamengrada koji su u Donjem Vakufu ostvarili visoko pobjedu od 5:0 protiv zadnjeplasirane Elektrobosne iz Jajca. Sanski nogometaši su u svim segmentima igre nadigrali domaću ekipu ,a u listu strijelca su se upisali Sadin Seferović , Adnan Ljutić, Mirza Kazić, Ismet Talić i Ajdin Hodžić. Trener Ferid Kuželj čestitao svojim igračima na još jednoj odličnoj predstavi. Rudar je ostao u vrhu tabele i trenutno je na trećem mjestu sa 22 bodova, a u narednom kolu se na svom stadionu sastaje sa ekipom Brnjaci.

U okviru 8. kola Prve ženske nogometne lige Federacije BiH, veliku i visoku pobjedu ostvarile su i nogometašice „Sane 2014“ koje su jučer gostovale kod ekipe Mladost iz Nević Polja. Sanjanke su pružile još jednu fantastičnu nogometnu predstavu i slavile rezultatom 6:1, a po dva gola su postigle Ajna Golić i Ilma Tutnjić, te po jedan Melina i Elmina Sarajlić. Sanske nogometašice zaslužuju čestitke za još jednu značajnu pobjedu, kao i trener Đorđo Bjeljac koji je i ovaj put odlično složio ekipu. Sve je dobro funkcionisalo, od čvrste i neprobojne odbrane, zatim apsolutne dominacije na sredini terena, te efikasnosti u napadu. Nogometašice „Sane 2014“ su u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrale sedam utakmica , bilans 4 pobjede, jedan neriješen ishod i dva poraza i nalaze se na petom mjestu prvenstvene ljestvice sa 13 osvojenih bodova. U narednom kolu sanske nogometašice će ugostiti drugoplasiranu ekipa FK Sloboda iz Tuzle.

USPJEŠAN NOGOMETNI VIKEND ZA SANSKE KLUBOVE

Sanski Most |