USPJEŠNO ODRŽAN PODGRMEČOV TURNIR ZA MALU RAJU

USPJEŠNO ODRŽAN PODGRMEČOV TURNIR ZA MALU RAJU


Petak, 28 Aprila, 2023

Na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu jučer je bio dan dječijeg nogometa. Naime, preko stotinu mališana iz sanskih klubova i škola nogometa su dali svoj doprinos u obilježavanju rođendana NK Podgrmeč.  U sklopu obilježavanja 79. godišnjice od osnivanja Nogometnog kluba „Podgrmeč“ jučer je održan turnir pod nazivom „ Za malu raju“  u konkurenciji pjetlića i predpionira. Pored dječaka iz kluba domaćina, nastupili su i njihovi vršnjaci iz „Rudara“ Kamengrad, „Radnički“ Zdena i Škole nogometa „ Dream Team“.

Kako nas je upoznao Meho Batić, predsjednik Podgrmeča, Upravni odbor kluba je donio odluku da se jedan dan obilježavanja rođendana najstarijeg sanskog sportskog kolektiva posveti najmlađim  nogometašima. On nije krio zadovoljstvo što su uspješno uspjeli da organizuju turnir zajedno sa sportskim prijateljima i kolegama iz drugih klubova, a sve za dobrobit djece. Kako je naglasio, najbitnije je da je sve prošlo bez problema, povreda i nekih loših strana sa više nego lijepim druženjem. Ujedno se zahvalio svim klubovima i školama fudbala koji su se odazvali i uzeli učešće u ovom takmičenju, ali i prijateljima kluba koji su novčanim sredstvima pomogli da se održi turnir i proslava rođendana kluba.

Predsjednik Sportskog saveza općine Sanski Most,Velid Kuželj, je rekao da je i više nego zadovoljan organizacijom turnira i odzivom najmlađih sanskih nogometaša. On je naglasio da će ovaj sportski događaj u budućnosti imati podršku Saveza i cilj je da se u narednim godinama turnir podigne na još viši nivo i da postane prepoznatljiv u Unsko – sanskom kantonu, ali i šire. Predstavnici klubova učesnika turnira su naglasili da je ovaj sportski događaj u potpunosti opravdao očekivanja jer je ostvaren cilj, a to je druženje  mladih nogometaša sa vršnjacima iz drugih klubova, te da steknu dodatno takmičarsko iskustvo. Kako su naglasili, ovakvi sportski događaji će mališanima ostati u pamćenju, a ujedno je izrazili i zadovoljstvo i čast što su dali svoj doprinos u obilježavanju rođendana Podgrmeča. Bitno je istaći, da je takmičenje proteklo u fer i korektnoj igri i bez incidentnih situacija. Dječaci su doblili priliku da pokažu svoje nogometne vještine, a slobodno se može reći da su u tome i uspjeli jer su prikazali dopadljiv nogomet sa dosta uzbuđenja i neizvjesnih utakmica.

Prvo mjesto u kategoriji predpionira je osvojio Rudar, drugoplasirani je bio Radnički, a treći Podgrmeč.U konkurenciji pjetlića 2013 /14 godište prvoplasirani je Podgrmeč, drugi Radnički, a treći Dream Team. U konkurenciji 2015/16 godište prvi je Dream Team, drugoplasirani Podgrmeč, a treći Radnički. Osim takmičenje za igrače svih ekipa i goste je organizan i ručak, a na kraju je upriličena i dodjela zahvalnica firmama i pojedincima-građanima na donacijima za organizaciju turnira, ali i svima onima koji su na bilo kakav način pomogli klubu. Na kraju recimo da se obiježavanje rođendana NK Podgrneč nastavlja u narednu nedjelju kada će na Gradskom stadionu u 15 sati biti odigrana revijalna utakmica u kojoj će veterani Podgrmeča ugostiti svoje prijatelje iz slovenskog prvoligaša NK Domžale. Iz Podgrmeča je upućen poziv navijačima i simpatizerima kluba da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj.

USPJEŠNO ODRŽAN PODGRMEČOV TURNIR ZA MALU RAJU

Sanski Most |