USPJEŠNO ODRŽAN „SANA FIGHT NIGHT“, VELIKA POBJEDA KENANA ĆATIĆA

USPJEŠNO ODRŽAN „SANA FIGHT NIGHT“, VELIKA POBJEDA KENANA ĆATIĆA


Ponedjeljak, 17 Januara, 2022

U spektakularnoj borbi, Sanjanin Kenan Ćatić je pobijedio Jovicu Jovanovića u završnoj borbi u okviru bokserskog spektakla „Sana Fight Night“, koji je u potpunosti opravdao očekivanja. Gledaoci u sportskoj dvorani u Sanskom Mostu bili su u prilici pogledati 11 uzbudljivih mečeva u kojima se protivnici nisu štedjeli. U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu u proteklu subotu je održano veče profesionalnog boksa pod nazivom ”Sana Fight Night” koja je u potpunosti opravdala očekivanja. U uzavreloj atmosferi gledaoci su uživali u kvalitetnim mečevima izvanrednih boksera i sa onim što su u ringu vidjeli i više su nego zadovoljni. Ovaj jedinstveni bokserski spektakl počeo je intoniranjem himne BiH i predstavljanjem 22 profesionalna boksera iz BiH ,Srbije i Mađarske. U spektakularnoj borbi večeri kategorija do 76 kg Sanjanin Kenan Ćatić, koji nastupa za bokserski klub „Pobjednik“ iz Prijedora, je pobijedio Jovicu Jovanovića 32-godišnjeg iskusnog borca iz Bijeljine koji iza sebe ima već 30 profi mečeva. Mladi i perspektivni Ćatić je dominirao tokom cijele borbe i svojim odličnim boksom je digao publiku na noge. Izuzetno izdržljivom protivniku je zadao daleko veći broj udaraca i na kraju zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudija 3:0 . Ćatić je u izjavi za RTV Sanu naglasio da su urodile plodom naporne fizičke i tehničke pripreme koje je odradio za ovaj veliki meč, a zahvalio se publici i svojim vjernim navijačima koji su mu  je dali vjetar u leđa da dođe do svog velikog trijumfa koji će ostati upisan u historiju Sanskog Mosta.

Mnogobrojna publika uživala je u 11uzbudljivih i neizvjesnih mečeva sa kvalitetnim boksom .Viđeno je dosta dobrih udaraca, odbrojavanja, nokdauna, a na sreću, bez većih povreda. U revijalnom dijelu programa nastupili su mladi članovi Karate kluba „Hurije“ i Judo kluba „Sana“, koji su nagrađeni aplauzom za odličnu prezentaciju karate i džudo sporta. Slobodno možemo reći da se radilo o boksrerskom  spektaklu za historiju. Najveće zasluge pripadaju dugogodišnjem sportskom radniku i ljubitelju plemenitih vještina Muhamedu Smajloviću, glavnom organizatoru, koji zaslužuje sve pohvale jer je u ovim teškim vremenima uspio organizirati sportsku manifestaciju na visokom nivou i međunarodnoj razini.   Smajlović se zahvalio sponzorima koji su podržali ovaj sportski događaj, zatim mnogobrojnoj publici i svima onima koji su na bilo koji način podržali održavanje ovoj velikog sportskog događaja.

Noć boksa u Sanskom Mostu je održana uz podršku Saveza za profesionalni boks BiH. Prema riječima Zaima Numanovića,  predsjednika ovog Saveza,  u ringu su se našli nekadašnji amaterski bokseri koji su širom naše zemlje i regiona ostvarivali zapažene sportske rezultate. Sada su, isto tako dobri i u profesionalnom boksu. On se posebno zahvalio organizatorima jer se radilo o možda najvećoj reviji boksa organiziranoj u posljednje vrijeme u BiH.

Treba istaći da je za mladog Kenana Ćatića ovo ujedno bila i osma borba u profesionalnoj bokserskoj karijeri u kojoj je do sada zabilježio tri poraza, tri pobjede i jedna neriješena borba. Treba istaći da je Keno dosadašnje mečeve odradio kvalitetno, ali porazi su bili na poene. S toga mladi Ćatić svakako zaslužuje i dalje veliku podršku, a njegovi naredni mečevi bit će krajem februara u Kozarskoj Dubici, a za maj je planirana Gradiška. Mi mu samo možemo poželjeti sreću i da i u narednim mečevima obraduje svoje sugrađane i vjerne navijače.

USPJEŠNO ODRŽAN „SANA FIGHT NIGHT“, VELIKA POBJEDA KENANA ĆATIĆA

Sanski Most |