USPJEŠNO OKONČANI PROJEKTI OBNOVE SANSKOG MOSTA

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Sanski Most, u prostoru Narodne biblioteke održana je svečanost kojom je obilježen završetak dosadašnjih aktivnosti oporavka od poplava, a ovom prilikom uručene su prigodne zahvalnice političkim predstavnicima koji su zaslužni za realizaciju brojnih projekata u proteklom periodu.

Sanski Most je, u odnosu na sve druge lokalne zajednice koje su bile pogođene ovom prirodnom katastrofom, zahvaljujući aktivizmu lokalnih vlasti, na najbolji mogući način iskoristio novčane fondove i sredstva koja su bila namjenjena sanaciji pričinjenih šteta. Prisutnima se obratio načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, koji je zahvalio svima koji su doprinijeli da naš grad nakon poplava bude ljepši i snažniji. Prisutnima se obratio i Nafiz Maličević, jedan od najstarijih žitelja i starosjedilaca grada na Sani i stanovnik Stanične ulice, koja je nedavno u potpunosti uređena i rekonstruisana.

Jedan od najzaslužnijih zbog toga što je Sanski Most jedna od lokalnih zajednica u našoj zemlji gdje je realizirano najviše infrastrukturnih projekata i programa oporavka od prirodne katastrofe koja nas je zadesila prije nešto više od tri godine je federalni poslanik Asim Kamber.

Zahvaljujući njegovom aktivizmu i energiji brojni projekti realizirani su u Sanskom Mostu. Kruna svih programa obnove bio je projekat FERP čija realizacija je okončana ovih dana. Političkim predstavnicima, kojima pripadaju zasluge za činjenicu da je Sanski Most bio jedna od lokalnih zajednica u kojima je realiziran FERP program, općinski načelnik Faris Hasanbegović dodijelio je zahvalnice. Zahvalnice su uručene bivšem načelniku Općine Sanski Most, dr. Mustafi Avdagiću, zatim  dr. Sanjinu Halimović, također nekadašnjem općinskom načelniku i ministru razvoja, obrta i poduzetništva u Vladi FBiH, a sadašnjem ambasador BiH pri OSCE-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču.

Zahvalnica je otišla i na adresu Nermina Nikšića, bivšeg premijera Vlade FBiH koji je bio spriječen da dođe, ali je poslao pismo zahvalnosti koje je pročitano. Naposlijetku, zahvalnica je uručena i aktuelnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH, Šemsudinu Dedić, koji je u proteklom periodu imao za mnogo razumjevanja za potrebe Sanskog Mosta, te mu pripadaju zasluge za brojne projekte koji su i koji će biti realizirani u narednom periodu. Ovaj događaj su igrom i pjesmom uljepšali mališani Dječijeg vrtića „Krajiška radost“, te čestitali svima Dan općine Sanski Most.

USPJEŠNO OKONČANI PROJEKTI OBNOVE SANSKOG MOSTA

| Vijesti |