VATRA PROGUTALA POMOĆNI OBJEKAT U NASELJU MAHALA

VATRA PROGUTALA POMOĆNI OBJEKAT U NASELJU MAHALA


Petak, 4 Augusta, 2017

U požaru koji je danas izbio na objektu čiji je vlasnik Ešef Zukić, u naselju Mahala, pričinjena je velika materijalna šteta, a potpuno uništenje objekta, u kojem su se nalazile i domaće životinje, spriječeno je intervencijom pripadnika vatrogasne jedinice Sanski Most.

Vatra je progutala krov objekta koji je služio kao štala i mjesto u kojem su boravile životinje. Odmah po izbijanju požara obavješteni su sanski vatrogasci koji su vrlo brzo stigli na lice mjesta i uz pomoć komšija i mještana spriječili širenje požara. Iz objekta je spašeno sedam koza koje su bile zatvorene, te pas i perad, kokoške i ćurke. Vlasnik objekta, Ešef Zukić, smatra kako je vatru izazvala refleksija sunca od velike količine stakla koje se nalazilo uskladišteno u objektu.

Na licu mjesta zatekli smo načelnika Općine Sanski Most, Farisa Hasanbegovića, koji je još jednom upozorio građane da budu maksimalno oprezni prilikom rukovanja vatrom. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar kojem je pogodovalo toplo i sparno vrijeme, a šteta na izgorjelom pomoćnom objektu procjenjena je na oko desetak hiljada maraka.

VATRA PROGUTALA POMOĆNI OBJEKAT U NASELJU MAHALA

Sanski Most |