VAŽNA POBJEDA PODGRMEČA

VAŽNA POBJEDA PODGRMEČA


Utorak, 11 Aprila, 2017

Prvenstvo Druge nogometne lige grupa zapad postaje sve neizvjesnije kako u utrci za osvajanje šampionske titule, tako i u borbi za opstanak. To je pokazalo i odigrano 17. kolo u kojem je zabilježeno nekoliko iznenađenja, a došlo je i do promjene na čelu tabele.

U ovom kolu gostujuće ekipe su imale uspjeha ostvarivši čak tri pobjede i jedan neriješen ishod, a domaćini su slavili u samo dva susreta. Strijelci su bili raspoloženi i na šest utakmica je postignuto 18 golova. Izuzetno važnu pobjedu ostvarili su nogometaši Podgrmeča.

Sanjani su do tri boda spasa došli na svom terenu povijedivši momčad Viteza iz Bužima rezultatom 4:2. Za iznenađenje kola pobrinuo se zadnjeplasirani NK Ključ koji je ugostio do tada lidera FK Vitez, a utakmica je završena podjelom bodova i rezultatom 1:1.

Kiks Vitežana iskoristila je Iskra koja je preuzela vodeću poziciju, a nakon što je gostovanju sa minimalnih 1:0 porazila Kiseljak. Također i Krajina je došla do važne pobjede pobijedivši na gostovanju 2:1 Krajišnika.  U utrci za prvaka ostao je i Radnik koji je u gostima sa 1:0 pobijedio momčad Vlašića. Domaću pobjedu ostvarila je Sloga koja je sa 2:1 bila bolja od Busovače. U ovom kolu slobodno je bilo Bratstvo. Dakle, sada je na prvom mjestu Iskra sa 38 bodova i ima dva boda više od drugoplasiranog FK Viteza, dok po 34 boda imaju treća Krajina i četvrti Radnik.

Na petom mjestu je Kiseljak sa 26 bodova koliko ima i šesta Busovača. Sedma je Sloga sa 18 bodova, bod manje ima osmi Vlašić, Bratstvo je deveto sa 16 bodova, a po 15 bodova su osvojili deseti Krajišnik i jedanaesti Vitez. Podgrmeč je na dvanaestom predposljednjem mjestu sa 11 bodova, dok je na posljednjem mjestu Ključ sa samo 9 bodova. Nogometaši Podgrmača u narednom kolu idu na teško gostovanje kod prvoplasirane Iskre, FK Vitez dočekuje Bratstvo, a Krajina će ugostiti NK Ključ. Radnik se sastaje sa Kiseljakom, Vitez će u Bužimu ugostiti Slogu, Busovača dočekuje Krajišnik, a slobodan je Vlašić.

VAŽNA POBJEDA PODGRMEČA

Sanski Most |