VEČE SEVDAHA I FOLKLORA

VEČE SEVDAHA I FOLKLORA


Subota, 27 Jula, 2019

U okviru manifestacije „Ljeto na Sani“ sinoć je u malom gradskom parku održano veče sevdaha i folkornog stvaralaštva.

Ovo veče se održava već nekoliko godina i vremenom je postalo lijepa tradicija. U malom parku pored rijeke Zdene otvoren je sajam ženskog stvaralaštva, a svoje proizvode, ručne radove i rukotvorine predstavile su članice ovdašnjih udruženja žena.Sajam je prodajnog karaktera i svi proizvodi koji se prodaju poslužiće kao izvor finansiranja ženskih udruženja.Inače, u Sanskom Mostu djeluje veliki broj udruženje žena koje su u proteklom periodu realizirale veliki broj različitih projekata.

Na štandovima koji su postavljeni u malom parku pored rijeke Zdene, vrijedne članice udruženja predstavile su razne suvenire koje su same osmislile i izradile, tradicionalne kućne predmete kao što su razne prostirke, gobleni, te razne delikatese i proizvode iz domaće kuhinje. Također posjetioci događaja sinoć su bili u prilici da uživaju u koreografijama i izvedbama više ovdašnjih folkornih društava, ako i nastupu nekolicine mladih muzičara koji su se predstavili izvedbama na harmonici.

U okrviru manifestacije „Ljeto na Sani“ sutra se održavba jedan od centralnih događaja i radi se o noćnim skokovima na glavu s gradskog mosta u rijeku Sanu. Biće ovo prilika da brojni Sanjani i drugi gosti ovog grada ponovo uživaju i gledaju hrabre skakače, a očekuje se sudjelovanje velikog broja učesnika.

VEČE SEVDAHA I FOLKLORA

Sanski Most |