VEČERAS „LOVAČKA NOĆ“

VEČERAS „LOVAČKA NOĆ“


Srijeda, 25 Jula, 2018

Manifestacija  „Ljeto na Sani 2018“ nastavlja se večeras kada će u parku na rijeci Zdeni od 20 sati biti održano već tradicionalno  „Lovačko veče“. Inače, druženje sanskih lovaca i građana prvi put je održano prije dvije  godine povodom obilježavanja deset godina izgradnje Lovačkog doma u Sanskom Mostu, objekta koji je postao jedan od reprezentativnih simbola ovog grada.

I ovaj put će uz bogat zabavni program gostima biti služen srneći gulaš, a treba istaći da se priprema  700 porcija ovog čuvenog lovačkog specijaliteta.  Ujedno će gosti imali priliku da se upoznaju sa dugom i bogatom istorijom Lovačkog društva „Sana“ koje je osnovano davne 1920. godine, a danas broji oko hiljadu članova raspoređenih u 16 sekcija. Teško je pobrojati sve uspješne projekte ovog uzoritog društva koji su realizirani u poslednje dvije decenije, ali je bitno istaći da  sansko lovačko društvo spada među najbolje organizirane u Bosni i Hercegovini.

I večeras se očekuje da druženje sanskih lovaca i građana protekne u odličnoj atmosferi, a poslastica sa posjetioce bila je tombola sa bogatim nagradama priređena specijalno za ovu priliku. Prisutne će zabavljati  „Trio bend“,.

 

VEČERAS „LOVAČKA NOĆ“

Sanski Most |