VELIČANSTVENA NOĆ KUR’ANA

VELIČANSTVENA NOĆ KUR’ANA


Petak, 5 Jula, 2019

Tradicionalni događaj, koji se održava u sklopu manifestacije „Musalla“ je Noć Kur’ana, a ove godine, u haremu Sultan Mehmeda Fatiha u Donjem Kamengradu, okupio se veliki broj posjetilaca. Na ovoj divnoj večeri nastupili su vrsni hafizi i učači Kur’ana iz Turske, Irana i Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se na početku obratio Mirza ef. Žerić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, a posjetioci su potom mogli uživati u milozvučnim glasovima hafiza i njihovim interpretacijama. Gost predavač u sklopu ovog događaja bio Fadil efendija Bektaš, profesor u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, koji je okupljenim vjernicima govorio o snazi objave u Kur’anu kao jedinoj autentičnoj knjizi u kojoj je sačuvana originalna Božija riječ.

Manifestacija “Musalla” se održava tokom mjeseca jula u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, a u poslijeratnom periodu ovo je 19. po redu. Za vrijeme trajanja ove, u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, najveće vjerske manifestacije njene bogate sadržaje poprati više desetina hiljada ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

VELIČANSTVENA NOĆ KUR’ANA

Sanski Most |