Veličanstveno veče Kur'ana

Tradicionalni događaj, koji se održava u sklopu manifestacije „Musalla“ je Noć Kur'ana, a ove godine, u haremu Sultan Mehmeda Fatiha u Donjem Kamengradu, okupio se veliki broj posjetilaca.

Na ovoj divnoj večeri nastupili su vrsni hafizi i učači Kur'ana iz Turske, Irana, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prisutnima se na početku obratio Mirza ef. Žerić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, a posjetioci su potom mogli uživati u milozvučnim glasovima hafiza i njihovim interpretacijama.

Gost predavač u sklopu ovog događaja bio je Sabahudin ef. Ćeman, muftija Islamske zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama, koji je prisutniuma govorio o zajedništvu i snazi u vjeri. Također, specijalni gost bio je poznati hafiz Aziz Alili, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Zagrebu.

Ova noć imala je i emotivni trenutak, jer su se džematlije opostile od Nevresa ef. Softića, koji je punih 12 godina obavljao dužnost imama u Donjem Kamengradu.  Manifestacija “Musalla” se održava tokom mjeseca jula u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most.

Za vrijeme trajanja ove, u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, najveće vjerske manifestacije njene bogate sadržaje poprati više desetina hiljada ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Veličanstveno veče Kur'ana

Sanski Most |