VELIKA PODRŠKA SANSKIM KOŠARKAŠKIM KLUBOVIMA

VELIKA PODRŠKA SANSKIM KOŠARKAŠKIM KLUBOVIMA


Srijeda, 26 Augusta, 2020

Danas donosimo lijepu sportsku priču. Naime, Sabiha i Enes Zečić, vlasnici poznatog restorana „Marengo“ u Beču, daju veliku i nesebičnu podršku mladim sanskim košarkašima i košarkašicama. Emir Lasić predsjednik OKK „Sana“ i trener u ŽKK „Sana“ iz Sanskog Mosta danas je u ime mladih sportista i trenera ova dva kluba uručio zahvalnicu Sabihi Zečić za nesebičnu i veliku podršku klubu. Naime ova rođena Sanjanka koja sa suprugom Enesom vodi poznati restoran „Marengo“ u Beču, sanskim klubovima je uručila novčanu donaciju od koje su nabavljene majice za treniranje za mlade sanske košarkaše i košarkašice, kupljeno je i nekoliko kvalitetnih košarkaških lopti, te nekolicina rekvizita koji se koriste tokom treninga. Trener Lasić se zahvalio bračnom paru Zečić koji su prepoznali rad i trud koji treneri ulažu u djecu. Sabiha Alagić je naglasila kako svi trebaju biti ponosni na dva sanska košarkaška kluba i da je velika čast biti sponzor divnoj djeci. Ona ističe da sport i redoviti treninzi obogaćuju svako dijete, jačaju društveni odnos, zajedništvo i timski rad. Njihovi treneri ih treniraju iz ljubavi prema košarci, oni nesebično odvajaju svoje vrijeme, ulažu svoj trud i prenose svoje znanje.

Inače, OKK „Sana“ i ŽKK „Sana“ su početkom jula zajednički pokrenuli „Ljetnu školu košarke“ za predpionire, pionire i kadete ova dva kluba u muškoj i ženskoj konkurenciji. Oko 40 dječaka i djevojčica redovno skoro dva mjeseca tri puta sedmičmo treniraju u Gradskoj dvorani kako bi nadoknadili propušterno zbog zabrana okupljanja tokom pandemije korona virusa, ali i kako bi što spremnije dočekali predstojeće prvenstvene okršaje koji počinju u septembru ove godine. Prema riječima trenera Lasića, jedan od ciljeva pokretanja ovog projekta je i popularizacija košarke u gradu na devet rijeka, a koji će u mnogome pomoći da se sanska košarka vrati tamo gdje je nekad bila, kada su osvajane šampionske titule.

Amir Pašalić, trener omladinskih selekcija OKK „Sana“, kaže da je zadovoljan odzivom i radom mladih igrača na treninzina koji služe za dodatno usavršavanje košarkaških tehničkih elemanata. On ističe kako će ljetni treninzi svakako dobro doći da se ekipa dobro pripremi za narednu košarkašku sezonu. Iz dva sanska košarkaška kluba upućen je poziv dječacima i djevojčicama da se uključe u sportski život našeg grada i, kako se ističe, svi su dobro došli, a cilj je da se u Sanskom Mostu omasovi bavljenje ovim popularnim sportom .

VELIKA PODRŠKA SANSKIM KOŠARKAŠKIM KLUBOVIMA

Sanski Most |