Veliko interesovanje za posao njegovatelja

Veliko interesovanje za posao njegovatelja


Ponedjeljak, 27 Marta, 2017

Za polaznike tečaja za njegovatelje i njegovateljice, danas je u sklopu Centra „Feniks“ organizovana podjela certifikata o uspješno okončanoj edukaciji za ovo zanimanje.

Certifikate je dobilo četrnaest polaznika koji su u proteklom periodu uspješno prošli teoretsku i praktičnu nastavu. Prema riječima direktorice pomenutog centra, Adise Hotić, radi se o međunarodno priznatim certifikatima , a ona ističe kako za pohađanje ovih kurseva vlada ogroman interes. Prema njenim riječima, obuka podrazumjeva pet stotina nastavnih sati i traje šest mjeseci, a pored teoretske nastave obuhvata i praktična iskustva koja polaznici stiču u domu za stare osobe „Zlatna jesen“ u Sanskom Mostu.

Zanimanje za posao njegovatelja starih i nemoćnih lica izuzetno je veliko na području Unsko sanskog kantona, a prema informacijama iz Službe za zapošljavanje USK, veliki broj njegovatelja s ovih prostora uspio se zaposliti u nekoj od zapadnoevropskih zemalja, ali i u domaćim zdravstvenim ustanovama. U okviru „Feniksa“ uskoro će započeti novi šestomjesečni edukativni proces i vrata su otvorena za sve zeinteresovane.

Veliko interesovanje za posao njegovatelja

Sanski Most |