VETERANI PODSJETILI NA SLAVNE DANE

VETERANI PODSJETILI NA SLAVNE DANE


Ponedjeljak, 27 Augusta, 2018

Na gradskom stadionu u Sanskom Mostu u proteklu subotu odigrana je revijalna utakmica između između nekadašnjih nogometaša „Podgrmeča“ i ekipe „Bosanska krajina“ za koju su nastupile nekadašnje istinske legende najpopularnije sporedne stvari na svijetu.

Veterani „Podgrmeča“ i njihovi gosti, istina sada u poodmaklim životnim godinama, podsjetii su ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, na dane kada su žarili i palili nogometnom scenom. U revijalnoj utakmici nastupili su bivši igrači različitih generacija, a mnogi od njih su na djelu pokazali da nisu zaboravili nogometne vještine koje su ih krasile u najboljim igračkim danima. Na djelu su se mogle vidjeti istinske nogometne veličine kao što su Vlatko Glavaš, prvi kapiten reprezentacije BiH, zatim Vlado Kotur, Admir Šarčević, Musaib Talić i drugi.

Kada je riječ o utakmici treba istaći kako je rezultat bio u drugom planu, ali da nije izostalo borbenosti, trčanja i truda. Istovremeno, sanske nogometne legende su pokazale volju i interesovanje da pomognu klubu u kojem su ponikli i stekli afirmaciju, kako materijalno, tako i na druge načine. Nakon utakmice organizovano je zajedničko druženje uz neizbježno evociranje uspomena na zajedničku nogometnu prošlost.

Također, dogovoreno je da se ovakvi susreti organizuju svakog ljeta i da prerastu u jednu lijepu tradiciju u „gradu na devet rijeka“.

VETERANI PODSJETILI NA SLAVNE DANE

Nekategorisano |