VIJEĆNIK IZ SANE IZVUKAO DVIJE SESTRE

Prava drama odigrala se u protekli petak na desnoj obali Sane u blizini gradskog mosta kada su dvije djevojke upale u rijeku i počele se daviti

Njihovi životi spašeni su zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti Fajke Malovčića, inače vijećnika u Općinskom vijeću Sanski Most. Malovčić kaže kako je pio kafu na terasi obližnjeg ugostiteljskog objekta i da je u jednom trenutku začuo pljusak vode i ženske vriskove. Kaže kako je potom ugledao dvije djevojke u vodi, udaljene nekoliko desetina metara od njega kako tonu u dubinu. „Nisam nimalo oklijevao, skočio sam u vodu i uspio jednu od njih izvući na obalu.

Potom sam se vratio po drugu djevojku, koja je već tonula, zgrabio je za kosu i također dovukao do obale. „, prisjeća se Malovčić. Kaže kako su u tom trenutku u pomoć pristigli i ostali gosti te je druga djevojka, koja je bila u kritičnom stanju, reanimacijom vraćena u svjesno stanje. Obzirom da su bile odjevene, pretpostavlja se kako su šetale, da se jedna od njih okliznula i upala u Sanu, dok je druga skočila za njom. Nezvanično saznajemo da se radi o dvije sestre iz Ključa koje su kobnog dana boravile u Sanskom Mostu.

VIJEĆNIK IZ SANE IZVUKAO DVIJE SESTRE

| Sanski Most |