„VIK“ REALIZUJE PROJEKTE NA IZGRADNJI I PROŠIRENJU VODOVODNE MREŽE

„VIK“ REALIZUJE PROJEKTE NA IZGRADNJI I PROŠIRENJU VODOVODNE MREŽE


Subota, 11 Februara, 2023

JKP „Vodovod i kanalizacija“ u ovoj godini planira realizovati nekoliko veoma značajnih infrastrukurnih projekata na proširenju vodovodne mreže na području općine Sanski Most. Riječ je o izgradnji vodovoda i spajanju na gradski vodovod nekoliko stotina domaćinstava na području Mjesnih zajednica Donji Kamengrad, Husimovci i Šehovci, a bitno je naglasiti da su za sve projekte obezbijeđena finansijska sredstva i radovi bi uskoro trebali početi. Kako nas je upoznao direktor sanskog komunalnog preduzeća Mensur Islamović, za projekte vodosnabdjevanja u Mjesnim zajednicama Donji Kamengrad i Husimovci, odnosno izgradnju vodovoda u naseljenim mjestima Krče, Krupići, Šibovi i Jahići, kao i za Mjesnu zajednicu Šehovci u kojoj se planira izgradnja vodvodne mreže u naselju Poljak – zaseok Kruharuša, Vlada Unsko-sanskog kantona nedavno je doznačila 200. 000 KM.

Pored toga, uz ova sredstva, projekte će sufinansirati općina Sanski Most kao i mještani ovih naselja. Pored toga, JKP Vodovod i kanalizacija nedavno je kao najpovoljniji ponuđač izabran na tenderu koji je provela Općina Sanski Most, i radi se o izgradnji vodovoda Poljak-Sasinu, u dužini od preko 4 kilometra, a vrijednost projekta iznosi 195. 000 maraka. Vrijedi izdvojiti i završetak izgradnje vodovoda u Došcima u vrijednosti od 155. 000 KM, koji je počeo u aprilu prošle godine, i u čijoj realizaciji učestvuje preko stotinu mještana ovog mjesta.

Imajući u vidu sve navedene projekte koji će se realizirati u narednom periodu, u ovom komunalnom preduzeću ističu da se ova godina može smatrati rekordnom po pitanju izgradnje i proširenja vodovodne mreže, u odnosu na proteklih petnaestak godina. Sve to ne bi bilo moguće realizovati bez konstantnog ulaganja i jačanja kapaciteta u samom preduzeću. Inače, strateški i dugoročni plan ovog preduzeća je proširenje distributivne mreže, i spajanje što većeg broja domaćinstava na gradski vodovod.

„VIK“ REALIZUJE PROJEKTE NA IZGRADNJI I PROŠIRENJU VODOVODNE MREŽE

Sanski Most |