Vlasnik “Sanatela” demantira optužbe

Vlasnik “Sanatela” demantira optužbe


Ponedjeljak, 5 Marta, 2018

Vlasnik firme „Sanatel“, Afan Šupuk, obratio se danas našoj redakciji i demantovao optužbe grupe radnika na njegov račun. Šupuk kaže kako nije istinita informacija da se plate i druga dugovanja nisu isplaćivala za sedamdeset zaposlenika njegove firme.

„Poštujem prava radnika da se obrate nadležnim organima kako bi ostvarili svoja prava. Međutim, demantujem da se u tolikoj količini zaposlenicima ostalo nešto dužno. Računi „Sanatela“ su blokirani od mjeseca maja, tako da se nije moglo djelovati preko računa, ali svim tim radnicima isplaćivao sam plate iz svojih vlastitih sredstava. Nije istina da su bilo kakva sredstva pristizala na račun, jer bi automatski ta sredstva povukle institucije koje su blokirale račun.“, rekao je Šupuk.

On je dodao kako je protiv bivšeg poslovođe u firmi, Adise Kozarac, podnio krivičnu prijavu za klevetu te istakao kako će sud donijeti konačnu istinu o cijelom ovom slučaju. Kada su u pitanju pomenuta dugovanja prema radnicima, Šupuk kaže kako postoji manji dug za plate za oko dvadesetak radnika i da će on biti riješen odmah nakon što se riješe dugovanja firme za poreske i druge obaveze.

 

 

Vlasnik “Sanatela” demantira optužbe

Sanski Most |