VOLONTERIMA URUČENE ZAHVALNICE

Povodom Svjetskog dana volontera, održana je dodjela zahvalnica i nagrada istaknutim volonterima, kao i organizatorima ovogodišnjih akcija volontiranja. Općina Sanski Most je ove godine po prvi put nagradila volontere koji su ličnim angažmanom doprinijeli realizaciji bitnih društvenih aktivnosti unutar naše zajednice.

Inače, povodom Dana volontera juče je upriličeno nekoliko volonterskih akcija, koje su sanski srednjoškolci i mladi iz našeg grada realizovali u saradnji sa javnim ustanovama i preduzećima, te predstavnicima mjesnih zajednica i nevladinih organizacija, a ovo je bila prilika i da se najvrijednijim volonterima, koji su tokom ove godine svojim dobrovoljnim radom pomogli veliki broj volonterskih akcija, od strane općine dodijele zahvalnice i priznanja. Dodjelom nagrada i zahvalnica izrazili su priznanje volonterima koji su uložili svoje vrijeme, trud, znanje i vještine za dobrobit i razvoj zajednice.

Za nabolje volontere proglašeni su Lejla Habibović iz Gimnazije Sanski Most, Ahmed Huskić iz Mješovite srednje škole, Aiša Čavka iz Srednje poljoprivredne škole «Sanus Futurum» i  Merjem Muhadžić  iz nevladine organizacije »Mladi za mlade».

Zahvalnice za Međuarodni dan volontera dodijeljene su svim svim srednjim školama skupa sa vijećem učenika, Udruženju «Mladi za malade», Osnovnim školama „Mahala“, „Peti oktobar“, „Hasan Kikić“ i „Prva sanska škola“, Dječijem vrtiću »Krajiška radost», nevladinoj organizaciji AWO»Domovinska bašta», Udruženju žena „Žene sa Sane“, Udruženju žena »Žene sa devet rijeka», Udruženju žena » Izvor» – Zdena, Crvenom križu Sanski Most, Domu zdravlja Sanski Most, Radio-televiziji »Sana», Humanitarnoj organizaciji «Dirhem» Sanski Most, Centru «Fenix» i Centru za izgradnju mira.

 

VOLONTERIMA URUČENE ZAHVALNICE

| Vijesti |