VOZILO HITNE POMOĆI PREDATO ZDRAVSTVENIM RADNICIMA

VOZILO HITNE POMOĆI PREDATO ZDRAVSTVENIM RADNICIMA


Utorak, 17 Oktobra, 2017

Vozilo hitne pomoći, koje je kao donacija stiglo iz njemačkog grada Hamma, predato je danas na upotrebu Općoj bolnici i Domu zdravlja u Sanskom Mostu. Čelni ljudi ovih zdravstvenih ustanova saglasni su u tome da će ovo vozilo značajno doprinijeti podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga.

Podsjetimo, donacija je rezultat višemjesečne komunikacije između grada Hamma i vlasti u Sanskom Mostu. Specijalno vozilo uručeno je za vrijeme službenog sastanka gradonačelnika Hamma, Thomasa Hunsteger-Petermanna i načelnika općine Sanski Most, Farisa Hasanbegovića, koji je tokom proteklih dana boravio u posjeti Njemačkoj.

U realizaciji nabavke ovog vozila zajedničkim snagama učestvovali su općina Sanski Most, organizacija „Hammer Bosnienhilfe“ i Grad Hamm. Vozilo koje dobija Opća bolnica u Sanskom Mostu u izuzetno dobrom je stanju i opremljeno je svom neophodnom opremom za zbrinjavanje pacijenata. Direktor bolnice, dr.Mustafa Avdagić, zahvalio je svima koji su dali doprinos u realizaciji ove donacije. Direktor Doma zdravlja, dr. Hajrudin Bošković, istakao je kako se radi o multifunkcionalnom vozilu koje je namjenjeno intervenciji u hitnim slučajevima i spašavanju ljudskih života:
Organizacija „Hammer Bosnienhilfe“ već dugi niz godina svojim radom i aktivizmom, pomaže brojne gradove u BiH. Poseban doprinos u realizaciji ovog projekta, ima i Sanjanin Fajik Mahić koji se neumorno bori za projekte u svom rodnom gradu.

VOZILO HITNE POMOĆI PREDATO ZDRAVSTVENIM RADNICIMA

Nekategorisano |