VRIJEDNA DONACIJA ZA KADETSKU SELEKCIJU OKK „SANA“

VRIJEDNA DONACIJA ZA KADETSKU SELEKCIJU OKK „SANA“


Petak, 12 Januara, 2024

Omladinski košarkaški klub „Sana“ bogatiji je za komplet kvalitetnih trenerki namijenjenih kadetskoj selekciji i trenerima.  Za ovu donaciju je zaslužno nekoliko zaljubljenika u košarku koji su prije novogodišnjih praznika pokrenuli akciju prodaje članskih karata sa ciljem financijske održivosti ovog sportskog kolektiva. Grupu predvodi Sanel Maunić, koji bi trebao biti novi predsjednik kluba, a tu su još i Šefik Aganović, Mirza Kamber, Adis Ikić i Edin Aganović Aga. Akcija je još u toku, ali bitno je istaći da je do sada naišla na dobar odziv kako od Sanjana kod kuće, tako i širom svijeta. Njih 88 su kupovinom jedne ili više članskih kartica, ali i novčanim donacijama zaslužni što se već skupila određena sredstva koja će biti utrošena za stvaranje boljih uslova rada na treninzima, kao i za organizaciju takmičenja i putovanja na utakmice i turnire, zatim kupovinu nove opreme – dresovi, šorcevi i trenerke za sve selekcije, te profesionalnih lopti i rekvizita za treninge.

Imena svih članova i donatora su javno objavljena na fb stranici OKK „Sana“, a to će biti i sa budućim prijateljima kluba. Zahvaljujući pomenutoj akciji kupljenje su prve kvalitetne trenerke za kadersku selekciju marke GIVOVA sa odštampanim logom kluba. Trener sanskih kadeta,Sanjin Aganović, se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj vrijednoj donaciji. On kaže da su njegovi igrači u dosadašnjim utakmicama Lige mladih USK ostavili dobar utisak, iz kola u kolo su igraju sve bolje i pokazuju su da njihovo vrijeme tek dolazi. S toga zaslužuju pažnju i pomoć svojih sugrađana, a oni će na terenu opravdati ukazano povjerenje. Trenutno u klubu trenira oko 40 dječaka i omladinaca uzrasta od 9 d0 16 godina raspoređenih u tri selekcije i to predpioniri, pioniri i kadeti. Pored Gradske dvorane treninzi su se počeli održavati i u sali O.Š, „Peti okotobar“. Mladi sanski košarkaši će i u ovoj godini imati brojne takmičarske izazove, kao što su nastupi na prvenstvenim utakmicama u skopu Lige mladih USK, zatim nastupi u Kids regionalnoj ligi, te velikom broju turnira širom BiH. Recimo, da je nedavno klub iz opravdanih razloga napustio višegodišnji trener Amir Pašalić, kojem pripadaju velike zasluge za opstanak košarke u Sanskom Mostu. Treneri u narednom periodu će biti Sanjin Aganović, Anel Čausević, Haris Alagić i Husein Kadirić.

Uskoro bi se trebala održati i Skupština kluba na kojoj će biti imenovan novi Upravni odbor čije su ambicije uključiti još više mladih u rad kluba i vratiti ljubitelje košarke u Gradsku dvoranu da ponovo zavole ovaj popularni sport. U planu je da se od septembra ove godine klub ponovo počne takmičiti sa seniorskom selekcijiom u A2 Ligi FBiH. Treba istaći da se akcija prodaje članskih kartica OKK „Sana“ po cijeni od 10 KM nastavlja, a u klubu se nadaju i daljnjem dobrom odzivu. Za dječake iz najmlađe selekcije već je naručeno 10 novih lopti marke Molten, te15 markera i sportske plastične flaša za piće sa držačem marke Derbystar, a to će im biti uručeno sredinom naredne sedmice. Na kraju mladim sanskim košarkašima samo možemo poželjeti sreću, te i na narednim takmičenjima osvjetlaju obraz kluba i svog grada.

VRIJEDNA DONACIJA ZA KADETSKU SELEKCIJU OKK „SANA“

Sanski Most |