Vrijedna donacija za Opću bolnicu Sanski Most

Vrijedna donacija za Opću bolnicu Sanski Most


Ponedjeljak, 27 Marta, 2017

Za potrebe Opće bolnice u Sanskom Mostu danas je stigla vrijedna donacija u vidu pedeset kreveta koji će značajno doprinijeti poboljšanju kvaliteta usluga u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Donacija je realizirana zahvaljujući Savezu bošnjačkih nevladinih organizacija, a prema riječima predsjednika ovog saveza, Mirsada ef. Spahića, ukupno je nabavljeno 300 bolničkih kreveta za potrebe više zdravstvenih ustanova u našoj zemlji. On je istakao kako se radi o modernim krevetima s elektronskim podešavanjem koji su korišteni u švajcarskom zdravstvu, a veliku ulogu u realizaciji ove donacije imala je nevladina organizacija „Prosvjetitelj“.

Pet bolničkih kreveta dobila je i humanitarna organizacija „Merhamet“ u Sanskom Mostu i oni će u narednom periodu biti ustupljeni na korištenje osobama kojima budu potrebni. Sem toga, sedamdeset kreveta donirano je i Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Hirurg u Općoj bolnici Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, uputio je izraze zahvalnosti istakavši kako se radi o veoma značajnoj donaciji.

Vrijedna donacija za Opću bolnicu Sanski Most

Sanski Most |