Za ljepše i uređenije Naprelje

Za ljepše i uređenije Naprelje


Četvrtak, 3 Maja, 2018

Svečano je bilo u selu Naprelje, nadomak Sanskog Mosta, gdje je u prisustvu brojnih mještana i zvaničnika lokalnih vlasti pušten u upotrebu asvaltirani lokalni put. Povoljni vremenski uslovi omogućili su izvođačima radova da na vrijeme započnu sa aktivnostima na postavljanju asfalta i radovi su u međuvremenu okončani.

Vrijednost projekta u Naprelju iznosila je 112. 000 maraka, a dužina puta je 1500 metara. Inače, radi se o projektu koji se realizuje u skladu s planom investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a za naredni period najavljena je realizacija i preostalih infrastrukturnih projekata. Obzirom da je ovaj lokalni put dugi niz godina bio u veoma lošem stanju i da je zbog dotrajalosti veoma često predstavljao problem mještanima, javila se potreba za njegovom temeljitom rekonstrukcijom. Zahvaljujući inicijativi samih mještana, pokrenuta je procedura oko izrade projektne dokumentacije. Mještani su u veoma kratkom roku obezbijedili polovinu sredstava neophodnih za izvođenje radova, a drugi dio osigurala je općina Sanski Most. Predsjednik građevinskog odbora za izgradnju lokalnog puta, Atif Rekić, zahvalio je mještanima, Općinskom komunalnom fondu i općinskom načelniku na realizaciji ovog projekta. „Svima koji su nam pomagali od srca zahvaljujem i želim da i dalje sarađujemo i budemo jedni drugima od koristi, kako općinama nama, tako i mi njoj.“, istakao je Rekić.

Predstavnik Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, Fazir Vukalić, naglasio je kako je ovo jedan od najznačajnijih dana za zaseoke Vukalići i Rekići. „Poslije slobođenja ovo je naznačajniji dan za mještane, želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali u projektu i želim da ovaj put bude put sigurnosti i povezivanja svih građana u ovom naseljenom mjestu.“, istakao je Vukalić. Načelnik općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, pohvalio je mještane koji su imali razumjevanja te ustupili vlastito zemljište kako bi se mogao realizirati ovaj projekat. „Mnogo projekata će biti realizirano u narednom periodu i često nailazimo na slučajeve da moramo sužavati putnu infraskturu i odstupati od standarda jer nismo spremni da se odreknemo 15 ili 20 centimetara sopstvenog zemljišta. To ovdje nije bio slučaj i ja čestitam Napreljcima na realizaciji jednog od najznačajnijih projekata u njihovoj istoriji.“, istakao je Hasanbegović.

Prisutnima se ovom prilikom obratio i ministar za prostorno uređenje i građenje u Vladi USK, Jasmin Burnić, te pohvalio napore mještana i lokalne zajednice. Federalni poslanik Asim Kamber, najavio je ovom prilikom realizaciju projekata i u drugim mjesnim zajednicama na području sanske općine. „U naredna tri mjeseca realiziraćemo tridesetak projekata i to govori o odlučnosti građana i lokalnih vlasti da žele ljepši i uređeniji svoj grad, ulice sela i naselja. „, rekao je Kamber.

Za ljepše i uređenije Naprelje

Sanski Most |