ZA SANACIJU SAOBRAĆAJNICA U OMLADINSKOM NASELJU 120.000 KM

ZA SANACIJU SAOBRAĆAJNICA U OMLADINSKOM NASELJU 120.000 KM


Subota, 1 Septembra, 2018

U kabinetu općinskog načelnika juče je potpisan ugovor o realizaciji treće faze FERP Projekta („Hitni oporavak od poplava“), kojim se u narednom periodu planira nastavak radova na sanaciji putne infrastrukture, oštećene za vrijeme majskih poplava od prije četiri godine. U ovoj fazi provedbe pomenutog projekta predviđena je sanacija putne infrastrukture u Omladinskom naselju, a ukupna vrijednost radova iznosiće 120. 000 KM.

Ovaj projekat se finansira sredstvima iz FERP programa kojeg provodi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a koji je namjenjen sanaciji i rekonstrukciji infrastrukturnih objekata uništenih ili oštećenih tokom majskih poplava koje su pogodile Sanski Most 2014. godine. Ugovor su potpisali općinskog načelnik Faris Hasanbegović, i ministar Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić. U proteklom periodu zahvaljujući FERP projektu, u Sanski Most su uložena višemilionska sredstva, implementirano je osam kapitalnih infrastrukturnih projekata, sanirana su 3 mosta, izvršena je sanacija korita rijeke Sane kako bi se preventivno djelovalo na eventualne buduće poplave, a ukupno je sanirano 21 kilometar saobraćajnica.

„Svi dosadašnji realizovani projekti pozitivan su primjer dobre saradnje Vlade FBiH i općine Sanski Most“, istakao je ministar Dedić. Ovom prilikom je istaknuto kako općina Sanski Most spremno dočekuju nastavak provedbe ovog projekta, a općinski načelnik Faris Hasanbegović uputio je zahvalnost Vladi Federacije BiH, a posebno ministru Dediću, koji su od početka bili angažovani na provedbi pomenutog projekta i njegovoj implementaciji na području sanske općine.

Inače, još jednom je istaknuta odlična saradnja općine Sanski Most i federalnih ministarstva, koji su u proteklom periodu zajedno učestvovali u implementaciji velikog broja projekata na području općine, a nastavak njihove realizacije najavljen je i za naredni period.

ZA SANACIJU SAOBRAĆAJNICA U OMLADINSKOM NASELJU 120.000 KM

Sanski Most |