ZAJEDNIČKI IFTAR U POBRIJEŽJU

ZAJEDNIČKI IFTAR U POBRIJEŽJU

Na incijativu Izeta Hasića, mještanina naselja Pobriježje, a uz saglasnost ostalih džematlija, i imama ovog džemata Šemse ef. Zekotića, dogovoren je zajednički iftar, koji se protekle nedjelje održao u haremu džamije u Pobriježju. Ovaj prijedlog podržao je i budući hadžija Fahrudin Hasić, također mještanin pomenutog naselja, koji je ujedno učestvovao i u finansiranju iftara, zajedno sa inicijatorom.

Ono sto treba istaći, jeste da je ovo prvi zajednički iftar ovog džemata koji je protekao u lijepom ambijentu i atmosferi. Već u nedjelju popodne, pristupilo se pripremanju i kuhanju velikog gulaša, kojeg je napravio Makić Said sa suprugom, a vrijedne žene su se pobrinule da gosti imaju veliki izbor hrane s kojom će se iftariti. Imam džemata Pobriježje, Šemso ef. Zekotić je proučio dovu u toku iftara, te se zahvalio vrijednim džematlijama koji su doprinjeli da ta večer ostane u lijepom sjećanju.

Ovom iftaru, pored Pobriježana, prisustvovali su gosti i zvanice iz drugih naselja Sanskog Mosta, a smatra se da je bilo preko 130 onih, koji su uživali u čarima ove lijepe iftarske noći, stoga već imaju u planu ovu tradiciju nastaviti i narednih godina.

ZAJEDNIČKI IFTAR U POBRIJEŽJU

Sanski Most |