ZANIMLJIVO PREDAVANJE SARE SABRI

ZANIMLJIVO PREDAVANJE SARE SABRI


Subota, 19 Januara, 2019

Asocijacija žena SDA Sanski Most i Narodna biblioteka organizovali su predavanje poznate autorice Sare Sabri, koje je održano pred velikim brojem posjetilaca u prostoru gradske vijećnice.

Sanela Karišik koja piše pod pseudonimom Sara Sabri je neko ko svojim knjigama uporno potiče na čitanje, obrazovanje, i ostvarivanje najbolje verzije sebe, u svakoj ulozi koja ženu sljeduje u životu. Na društvenim mrežama prati je više od 100 000 ljudi, održala je na stotinu predavanja širom Europe, gostovala na mnogim tv kućama, a na njenim predavanjima se uvijek traži stolica više. U svojim knjigama piše o odgoju, međusupružničkim odnosima i društvenom angažmanu koji nam svima treba biti imperativ.

Također, osnovala je svoj edukativni centar “Sara Sabri ” koji djeluje na području Sarajeva. Ovo je bila prilika da svoja iskustva podijeli s velikim brojem Sanjanki koje su prisustvovale ovome zanimljivom predavanju. Predsjednica Asocijacije žena SDA Sanski Most, Mediha Hromalić, kazala je kako se na ovaj način želi ukazati na ulogu žene u razvoju i jačanju porodice koja je osnovni stub svakog društva.Ovom prilikom Sara Sabri je predstavila i svoju poslednju, 14. po redu knjigu pod nazivom „Šapućem ti kao svome sinu“.

Sanjanke koje su prisustvovale predavanju jednoglasno su se složile s autoricom oko teze da bez zdravog društva nema zdrave porodice i da bez zdrave porodice nema ni zdrave žene.

ZANIMLJIVO PREDAVANJE SARE SABRI

Sanski Most |