ZAPOČELA REALIZACIJA DRUGE FAZE PROJEKTA „FERP”

Radovima u Ulici Muse Ćazima Ćatića i naselju Bare započela je realizacija druge faze projekta „FERP“ u Sanskom Mostu, kojim se obnavlja infrastruktura oštećena tokom poplava u maju 2014. godine.

Podsjećamo, radi se o programu oporavka od poplava koji se finansira sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, u sklopu kojeg je Općina Sanski Most dobila više od 1,3 milion maraka.

Sem čišćenja nanosa i korita rijeke Sane, gdje se aktivnosti odvijaju u poslednjih mjesec dana, oko 719 hiljada maraka biće utrošeno za realizaciju osam infrastrukturnih projekata, informisao nas je menadžer ovog projekta, Ernad Seferović.

Podsjećamo, tokom protekle godine, u okviru realizacije prve faze projekta „FERP“ urađena je sanacija asvaltnog zastora u naseljima Alagića sokak, Muhićima, Krkojevcima, Šabića sokaku, Aganovića sokaku, dijelu Bulevara 7. Korpusa i Ključke ulice, a u Mjesnoj zajednici Trnova saniran je dio lokalnog puta te izgrađen most na Pilješkoj rijeci.

U sklopu pomenute druge faze, pored pomenute Ulice Muse Ćazima Ćatića i saobraćajnice u naselju Bare, predviđena je i rekonstrukcija asvaltne površine u Staničnoj, zatim Ulici Meše Selimovića, te na saobraćajnicama u Trnovi, Krkojevcima, dionici Hrustovo -Kljevci, a planirana je i sanacija klizišta na lokalnom putu Vrhpolje, u zaseoku Hodžići.

Inače, tokom radova u Ulici Muse Ćazima Ćatića, izvođači su oštetili cijev gradskog vodovoda što je dovelo do višesatnog nestanka vode u više naselja na području desne obale grada.

ZAPOČELA REALIZACIJA DRUGE FAZE PROJEKTA „FERP”

| Vijesti |