ZAPOČELA „ZIMSKA ČAROLIJA“

Ovogodišnja manifestacija „Zimska čarolija“, svečano je otvorena u proteklu subotu, a u njenom okviru biće održan niz zabavnih, kulturnih i sportskih događaja.

Inače, ovo je druga godina zaredom kako se održava ova manifestacija u gradu na Sani. „Zimska čarolija“ će trajati do 6. januara iduće godine, a sve posjetioce očekuju bogati i raznovrsni sadržaji. Svečano otvorenje upriličeno je ispred zgrade gradskog kina, a tom prilikom organizovan je kulturno zabavni program u okviru kojeg je nastupilo više folkornih sekcija iz našeg grada. Prisutnima se obratio općinski načelnik, Faris Hasanbegović, te manifestaciju svečano proglasio otvorenom. Za vrijeme trajanja manifestacije Prijedorska ulica biće večernji korzo u periodu od 18 sati do ponoći, kada će se dešavati različiti događaji, koji će upotpuniti novogodišnje praznike.

U sklopu festivala „Zimska čarolija“ održaće se i niz koncerata, različitih muzičkih i sportskih događaja, a svakako centralni će biti tradicionalni doček Nove godine na Trgu oslobodilaca. U novogodišnjoj noći, uz prigodan muzičko zabavni program i mnoštvo iznenađenja, Sanjane će uz lokalne muzičare i izvođače zabavljati i bihaćki bend Kamino Verde, a sve će začiniti veličanstveni vatromet. Inače, u okviru manifestacije za večeras je predviđen događaj pod nazivom „Shoping nights“ koji će se održati u Prijedorskoj ulici.

ZAPOČELA „ZIMSKA ČAROLIJA“

| Vijesti |