ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI MOSTA PREMA VRŠU

Započeli su građevinski radovi na izgradnji novog mosta prema selu Vrše i radi se o projektu čija vrijednost je procjenjena na 54 hiljade maraka. Izgradnjom ovog objekta, mještani Vrša dobića modernu i čvrstu saobraćajnu komunikaciju s ostatkom svijeta.

Ovaj projekat se finansira sredstvima iz FERP programa koji je namjenjen sanaciji i rekonstrukciji infrastrukturnih objekata koji su uništeni ili oštećeni tokom majskih poplava koje su pogodile Sanski Most tokom 2014. godine.

Trenutno traju radovi na izgradnji temelja budućeg mosta koji će biti širok sedam metara, s dvije kolovozne trake i trotoarima. Izvođač radova je firma „Divel“, a rok za njihov završetak je narednih trideset dana. Gradilište je obišao i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, a istaknuto je kako bi svi radovi trebali biti okončani u zadatom vremenskom roku ukoliko graditelje posluži vrijeme.

Načelnik Hasanbegović je ovom prilikom posjetio i poznato izletište u blizini sela Vrše, gdje mještani trenutno grade još tri šadrvana. Ove radove je finansijski pomogla lokalna vlast, kao i sami mještani i drugi donatori vlasititim sredstvima.

Izletište Vrše je u proteklom periodu postala omiljena destinacija koju u velikom broju posjećuju Sanjani, ali i posjetioci iz drugih sredina.Posjetu mještanima, načelnik Hasanbegović je iskoristio kako bi se upoznao s njihovim trenutnim problemima i potrebama.

ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI MOSTA PREMA VRŠU

| Sanski Most |