ZASEOK KENJARI KONAČNO ĆE DOBITI ASFALT

ZASEOK KENJARI KONAČNO ĆE DOBITI ASFALT


Srijeda, 29 Marta, 2023

U zaseoku Kenjari koji je smješten na području Mjesne zajednice Hrustovo, ovih dana izvode se pripremni radovi na asfaltiranju lokalnog puta koji prolazi koz ovo mjesto. U finansiranju ovog infrastrukturnog projekta zajedno učestvuju mještani i općina Sanski Most. Dotrajali makadamski put koji vodi do Kenjara cijelom svojom dužinom poprilično je neuslovan, na pojedinim dijelovima skoro i neprohodan, tako da je u početnim radovima neophodno proširiti put i ukloniti zaraslo drveće i grane, što ovih dana rade građevinske mašine firme „Prijedorputevi“, koja je zadužena za izvođenje radova na kompletnoj dionici. Dionica je duga 2,5 kilometra i kako bi bila spremna za asfaltiranje zahtjeva mnogobrojne površinske zahvate, kopanje kanala za odvodnju površinskih voda, uređenje i i nivelisanje terena.

Obzirom da je ovaj lokalni put dugi niz godina bio u veoma lošem stanju, javila se potreba za njegovom temeljitom rekonstrukcijom. Zahvaljujući inicijativi samih mještana i Mjesne zajednice Hrustovo, pokrenute su aktivnosti kako bi ovaj udaljeni zaseok dobio asfalt. Predsjednik Mjesne zajednice Mirnes Cerić, uputio je zahvalnost svojim komšijama koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta, kao i općini i općinskom načelniku, koji su osigurali dio finansijskih sredstava. Ovaj projekat za mještane Kenjara ima ogroman značaj, jer se radi se o dionici puta koja će stanovnicima ovog naselja omogućiti lakši pristup centru Hrustova.

Inače radi se o zaseoku koji u ovom periodu nastanjuje manji broj domaćinstava, jer su većim dijelom njegovi stanovnici razasuti širom dijaspore, mađutim ne kriju zadovoljstvo što će nakon toliko godina dočekati  da asfalt prođe ovim mjestom. Ukoliko bi se zadržali trenutni vremenski uslovi, mještani se nadaju da će veoma brzo uslijediti i postavljanje asfaltne podloge, čime bi uspješno bili okončali svi planirani radovi na ovoj saobraćajnici, koja će svakako biti od velikog značaja za mještane ovog ali i okolnih sela. Ukupna vrijednost cijele investicije iznosi 280. 000 maraka.

ZASEOK KENJARI KONAČNO ĆE DOBITI ASFALT

Sanski Most |