ZASEOK PAŠAGIĆI DOBIO ASFALT

ZASEOK PAŠAGIĆI DOBIO ASFALT


Četvrtak, 24 Augusta, 2023

Ovih dana okončani su radovi na asfaltiranju lokalnog puta u zaseoku Pašagići. Završetkom radova, mještani ovog zaseoka, koji je smješten u Mjesnoj zajednici Fajtovci, dobili su na korištenje uređenu saobraćajnicu, koja će im u narednom periodu biti od velikog značaja, a tim povodom ovo mjesto posjetio je načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović.

Riječ je o još jednom infrastrukturnom projektu koji je završen zahvaljujući saradnji mještana i općinskih vlasti, jer su mještani obezbijedili polovinu sredstava neophodnih za izvođenje radova, a drugi dio osigurala je općina Sanski Most. Za stanovnike zaseoka Pašagići radi se o veoma značajnom putu koji je dugi niz godina bio u veoma lošem stanju, koji je pri tom zbog dotrajalosti veoma često predstavljao problem mještanima, koji se pretežno bave poljoprivredom. Među njima je i Alen Pašagić, koji skupa sa svojim bratom posjeduje farmu „Pašagić“, koja broji 50 muznih grla, i sa koje se svakodnevno vrši odvoz mlijeka, a novi put svakako će olakšati sve poljoprivredne poslove.

Projekt asfaltiranja lokalnog puta u ovom zaseoku zajedničkim sredstvima su finansirali mještani i lokalna vlast, koji su u omjeru pola-pola osigurali finanasijsku konstrukciju, a ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 33. 000 konvertibilnih maraka. Inače, u poslijeratnom periodu na području Mjesne zajednice Fajtovci izgrađeno je i asfaltirano veći broj lokalnih puteva, što je u značajnoj mjeri poboljšalo kvalitet života mještana u ovom dijelu sanske općine, a slični infrastrukturni projekti očekuju se i u narednom periodu.

ZASEOK PAŠAGIĆI DOBIO ASFALT

Sanski Most |