ZAVRŠENA SANACIJA KLIZIŠTA U MILJEVCIMA

ZAVRŠENA SANACIJA KLIZIŠTA U MILJEVCIMA


Četvrtak, 6 Septembra, 2018

U mjestu Miljevci, nadomak Lušci Palanke, završeni su radovi na sanaciji klizišta na dionici regionalnog putu R-405, koji spaja Sanski Most i Bosansku Krupu.  Klizište je već dugo vremena stvaralo probleme vozačima i ostalim učesnicima u saobraćaju, koji su zbog toga koristili samo jednu kolovoznu traku što je predstavljalo veliku opsanost po njihovu sigurnost.

Posljednjih nekoliko sedmica započeli su radovi na sanaciji klizišta, o ovih dana završeno je asfaltiranje ovog dijela puta. Ukupna vrijednost investicije iznosila je oko 90. 000 konvertibilnih maraka, investitor je Direkcija za ceste Unsko-sanskog kantona, a izvođač radova firma Divel iz Sanskog Mosta. Ovo je samo jedan u nizu projekata kandidiranih od strane općinskih vlasti koji je uvršten u ovogodišnji plan i program investicija Direkcije za ceste USK, obzirom da se radi o saobraćajnici od regionalnog značaja.

Inače, Vlada Unsko – sanskog kantona u 2018. godini će preko Kantonalne direkcije za ceste na području sanske općine investirati značajna sredstva u izgradnju i obnovu putne infrastrukture. Sanacijom klizište i asfaltiranjem pomenute dionice, stvoreni su mnogo bolji uslovi za odvijanje saobraćaja i bezbjednost vozača na ovom dijelu regionalnog puta.

 

 

 

 

 

 

 

 

ZAVRŠENA SANACIJA KLIZIŠTA U MILJEVCIMA

Sanski Most |