ZBOG DROGE UHAPŠENE TRI OSOBE

ZBOG DROGE UHAPŠENE TRI OSOBE


Utorak, 21 Novembra, 2017

Pripadnici policije u Sanskom Mostu proveli su u protekli ponedjeljak nekoliko akcija na planu suzbijanja proizvodnje i prometa narkotičkih sredstava.

Policija je na osnovu naredbe Općinskog suda izvršila pretres objekata koje koristi osoba s inicijalima H.I. (37) i tom prilikom pronađeni su tragovi svjetlo smeđe praškaste materije koja izlgledom asocira na opojnu drogu heroin, te odrđena količina suhe zeljaste materije i sjemenki koje asociraju na kanabis. Istoga dana policijski službenici su izvršili pretres objekata koje koristi lice H.F. (44) i tom prilikom su pronašli više komada tableta nepoznatog sadržaja.

Policija je nakon toga, na osnovu naredbe Općinskog suda izvršila pretes objekata koje koristi Đ.M. (39) i na tom mjestu pronašli veću količinu suhe zeljaste materije koja asocira na kanabis kao i paketiće sa sadržajem praškaste materije koja asocira na heorin, te predmete koji se koriste u distribuciji opojnih droga.

Policija je protiv pomenutih lica podnijela krivične prijave zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, a istragu u ovom slučaju preuzeo je kantonalni tužilac.

 

 

ZBOG DROGE UHAPŠENE TRI OSOBE

Sanski Most |