ZBOG PETARDE OSTAO INVALID

ZBOG PETARDE OSTAO INVALID


Srijeda, 15 Septembra, 2021

Teška tragedija zadesila je Muamera Hodžića (45), koji sa suprugom i dvije maloljetne kćerke živi u naselju Krkojevci, nadomak Sanskog Mosta. Hodžiću je u ruci eksplodirala petarda, zbog čega je morao amputirati dva prsta na lijevoj ruci, a eksplozija mu je nanijela i povrede grudnog koša.

Navodi kako se ova tragedija dogodila prije nepunih mjesec dana, a zbog nestručnog rukovanja petardom, postao je trajni invalid. Obzirom da nema stalno zaposlenje i porodicu izdržava baveći se prevoženjem tereta konjskom zapregom, našao se u veoma teškoj i delikatnoj situaciji. Sada nije u stanju da radi bilo kakve fizičke poslove, pa zbog svega trpe supruga, koja je takđer nezaposlena, kao i dvije djevojčice, od kojih jedna ima četiri, a druga devet godina. Kako kaže, došli su u situaciju da u kući bukvalno nemaju dovoljno hrane. Dodaje kako mu je najteže da ovakvu situaciju objasni svojim kćerkicama, od kojih jedna pohađa osnovnu školu:

Hodžić ističe kako teško žive, ali da je sve do sada za život zarađivao sopstvenim radom i mukom, te nikada nije tražio pomoć. Sada je, dodaje, prisiljen da zatraži pomoć dobrih ljudi kako bi njegova porodica prebrodila ovaj najteži period u njihovim životima. Svi koji žele da pomognu ovoj porodici, mogu ih pronaći na adresi Krkojevci br. 20, u blizini Srednje poljoprivredne škole „Sanus futurum“ ili više informacija mogu dobiti na telefon 062 816 853.

ZBOG PETARDE OSTAO INVALID

Sanski Most |