ŽENSKI NOGOMETNI KLUB „SANA“ NA SPORTSKOJ POZORNICI

Ženski nogometni klub „Sana“ nova je ekipa na sportskom nebu Sanskog Mosta. Klub je nedavno formiran i registrovan, a u predstojećoj sezoni takmičiće se u Drugoj ligi Federacije BiH za žene. Članice ovog sportskog kolektiva vrijedno rade i pripremaju se za predstojeće takmičenje, a svoje utakmice igraće na nogometnom stadionu u naselju Mahala.

Rukovodstvo kluba je zbog toga zahvalno ONK „Slobodi“ i Osnovnoj školi „Mahala“, koji su im pružili utočište i stavili na raspolaganje teren, prostorije, fiskulturnu salu i ostale kapacitete. Trener kluba je iskusni Besim Burnić, koji je u proteklom periodu trenirao Ženski nogometni klub „Rudar“. Ističe kako je zbog određenih nesuglasica s „Rudarom“ prekinuta saradnja, a kostur sadašnje ekipe „Sane“ čine upravo igračice koje su u poslednjih nekoliko godina igrale za pomenuti klub, ali i za „Željezničar“ iz Bosanske Krupe, te „Mladost“ iz Bosanskog Novog. U ŽNK „Sana“ smatraju kako posjeduju kvalitet da već u prvoj sezoni takmičenja u Drugoj nogometnoj ligi FBiH napadnu prvo mjesto i izbore plasman u Prvu nogometnu ligu Federacije BiH. Sem toga, klub je pojačan s dvije kvalitetne igračice koje su u portekloj sezoni igrale za „Mladost“ iz Bosanskog Novog. U ovome sportskom klubu se nadaju kako će privući pažnju sportske javnosti te pozivaju sve pripadnice ljepšeg spola, koje žele, da se uključe u rad kluba.

Također, nadaju se i materijalnoj pomoći od strane Općinskog sportskog saveza i lokalnih vlasti. Obzirom da je tek nedavno formiran, klub nije ušao u program finansiranja sportskih klubova za tekuću godinu. Na kraju, poželimo sanskim nogometašicama puno uspjeha i sreće u predstojećim takmičenjima.

ŽENSKI NOGOMETNI KLUB „SANA“ NA SPORTSKOJ POZORNICI

| Sanski Most |