ZIMSKO UKRAŠAVANJE GRADA

ZIMSKO UKRAŠAVANJE GRADA


Utorak, 19 Decembra, 2017

U Sanskom Mostu se po prvi put ove godine održava manifestacija pod nazivom „Zimska čarolija“, koji počinje sutra i trajaće do 10. januara naredne godine.

Stim u vezi, u toku su aktivnosti na novogodišnjem ukrašavanju ulica i ostalih javnih površina u gradu različitim svjetlosnim dekoracijama, čime će i grad na devet rijeka u prazničnom ruhu spremno dočekati predstojeće praznike. Posebna pažnja posvećena je ukrašavanju Prijedorske ulice, koja će prvi put u zimskom periodu biti pretvorena u korzo koji će raditi od 18 sati do ponoći, i u kojoj će se za vrijeme zimskog festivala odvijati najveći broj planiranih sadržaja. Pored toga, svjetlosna dekoracija biće postavljena u užem dijelu grada, u gradskim parkovima, kao i na gradskom mostu. Općina Sanski Most pozvala je i sve građane, kao i lokalne privrednike, da se uključe u dekorisanje grada, uređenjem sopstvenih poslovnih prostora i objekata.

U tom smislu, pozvani su vlasnici poslovnih prostora da se pridruže navedenoj akciji, te da u cilju obilježavanja novogodišnjih praznika ukrase svoje izloge u skladu sa vlastitim mogućnostima i time doprinesu, na svoj način, stvaranju što ljepšeg i ugodnijeg prazničnog ambijenta. Sve navedene aktivnosti imaju za cilj da se oživi praznična atmosfera, kao i da se upotpune dešavanja u našem gradu za vrijeme novogodišnjih praznika, budući da će veliki broj Sanjana koji žive i rade u inostranstvu novogodišnje praznike provesti u svom gradu.

Posebna pažnja posvećena je najmlađima za koje su osmišljene brojne aktivnosti, među kojima je i luna park koji je postavljen u malom gradskom parku na Zdeni.

ZIMSKO UKRAŠAVANJE GRADA

Sanski Most |