ZNAČAJNI PROJEKTI U SELU DEMIŠEVCI


Srijeda, 30 Maja, 2018

Na području sela Demiševci u toku je realizacija projekta izgradnje lokalnog puta u ukupnoj dužini od oko 400 metara i on se finansira zajedničkim sredstvima mještana i Općine Sanski Most.

Gradilište su obišli predstavnici lokalnih vlasti te se upoznali sa svim detaljima izgradnje ovog putnog pravca. Ukupna vrijednost radova iznosi 39 hiljada maraka, od čega su mještani sopstvenim donacijama obezbjedili 17 hiljada maraka, dok su ostatak osigurale općinske vlasti. Zbog konfiguracije zemljišta i oborina, raniji makadamski put je mještanima ovog dijela Demiševaca pričinjavao velike probleme te često bio u neuslovnom stanju. Izgradnjom ivičnjaka i slivnih rešetki problem s oborinskim vodama biće riješen, a putni pravac presvučen asfaltnim zastorom.

Mještanin Demiševaca, Husein Kičin, istakao je kako svi raniji pokušaji mještana da saniraju put nisu dali rezultat jer bi voda uvijek načinila štetu. „Zahvalio bih načelniku Hasanbegoviću, federalnom poslaniku Asimu Kamberu i ljudima iz Općinskog fonda što su imali razumjevanje za naš problem.“, istakao je Kičin. Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Asim Kamber, istakao je kako je glavni problem u realizaciji projekata na području sanske općine operativne prirode. „Mi smo iz prošle godine prenijeli sedam projekata, a već smo u poslednjih pet mjeseci realizirali 15 projekata. U naredna dva mjeseca nas očekuje realizacija 20 projekata, ali na području naše općine nemamo dovoljno firmi da realizuju sve planirane poslove.

Zbog toga nastojimo privući firme iz susjednih gradova kako bi uspjeli realizirati sve projekte koje su naši građani kandidirali. Moram pohvaliti naše komšije Demiševljane, jer su oni u ovoj godini odlučili realizirati tri projekta. Pored ovoga, koji je u toku, saniraće se kompletna cestovna infrastruktura na području Demiševaca i treći projekat biće spoj ovog sela sa Husimovcima. Vrijednost svih ovih radova nije manja od 300 hiljada maraka što govori o tome da će i ova godina po pitanju infrastrukturnih ulaganja biti rekordna.“, istakao je Kamber.

ZNAČAJNI PROJEKTI U SELU DEMIŠEVCI

Sanski Most |