ZNAČAJNI PROJEKTI ZA MZ ŠEHOVCI

ZNAČAJNI PROJEKTI ZA MZ ŠEHOVCI


Četvrtak, 20 Septembra, 2018

Zahvaljujući učešću u projektu pod nazivom „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, Mjesna zajednica Šehovci uspjela je u potpunosti renovirati prostorije koje mjesna zejdnica koristi za svoje potrebe, a ovih dana aktuelni su radovi na uređenju dvorišta i pristupnih puteva.

Očekuje se da će svi radovi uskoro biti okončani, te da će mještani dobiti na raspolaganju novi i opremljen prostor. Ovaj projekta kandidiran je od strane organa Mjesne zajednice Šehovci, a mještani su se složili kako je bilo neophodno pristupiti rješavanju ovog infrastrukturnog problema, obzirom da se radi o prostoru koji će moći koristiti mještani različitih uzrasnih kategorija. Tako su juče završeni radovi na asfaltiranju budućeg sportskog igrališta koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade, a do kraja projekta preostalo je da se izgrade igraonice za djecu, te da se cijeli ovaj prostor uredi i oplemeni zelenim površinama. Kako je istakla Emira Talić, predjednica Udruženja žena „Polet“ iz Šehovaca, zahvaljujući ovom projektu članice ovog udruženja dobili su na korištenje nove i opremljene prostorije, koje će koristiti za svoje potrebe i aktivnosti.

Cjelokupni projekt se realizuje zahvaljujući učešću Mjesne zajednice Šehovci u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. Projekt implementira UNDP, uz pomoć Vlada Švicarske i Švedske, njegova vrijednost iznosi 50. 000 konvertibilnih maraka, a 30 % sredstava za njegovu realizaciju obezbijedila je općina Sanski Most. Mjesna zajednica Šehovci jedna je od šest sanskih mjesnih zajednica koje učestvuju u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija.

ZNAČAJNI PROJEKTI ZA MZ ŠEHOVCI

Sanski Most |